Gostinstvo in pravila

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Gostilne, sploh te bolj na nivoju in pa te, ki imajo poleg gostinskega obrata še restavracijo morajo biti tudi bolj lepše oblečeni. Delovna oblačila za gostinstvo so skorajda obvezna. Sicer natančne formule, zakaj morajo biti obvezno oblečeni v uniforme ne vem, ampak predvidevam in logično je, da če pridejo gostje na kosilo, da lepše izgleda, če je natakar, delavec oblečen v neko uniformo, če pa jih je več pa še tako lepše izgleda, ker so vsi enotno oblečeni in točno veš ko pride nekdo mimo da je delavec in da ne nadleguješ nega gosta, ki je prav tako prišel na kosilo kot pa ti. Gostilne, katere pa nimajo prehrane, da so tudi bolj manjše gostilne pa sem opazila, da nimajo uniform, svojih delovnih oblačil in so oblečeni kar v svoja oblačila in predvidevam, da je temu tako ker so to pač manjše gostilnice in niti ni tako pomembno.

Če pa imamo nekaj večjega pa že zaradi izgleda vse lepše izpade, da so vsi v uniformah. Biti gostinec je lep poklic, lepo je imeti gostilno, restavracijo, vendar se pa je potrebno zavedati, da če imamo gostilno se zna zgoditi, da vanjo zaidejo kdaj pa kdaj pijančki, ki pa znajo narediti prave scene. Seveda odvisno od bara, če je bar bolj nobl, pijančki tja ne bodo zašli, vendar se pa zna prav tako zgoditi, da pristane kakšen dan tam. Če je zraven še restavracija pa moraš biti previden glede hrane, ljudje spet znajo komplicirati in biti prav nesramni.

Rezultat iskanja slik za waitress crying

Saj, kjer je delo z ljudmi moraš imeti res prave, zelo trde, močne živce! Sama sem delala v gostilni, barček, samo pijača je bila brez hrane in nisem bila ravno preveč samozavestna in nisem se silila preveč v družbo, če me niso poklicali, ampak sem pa vestno in pridno opravljala svoje študentsko delo. Včasih me je vsaka malenkost spravila v jok, ker nisem bila navajena ne dretja, ne nekega nasilja ne nič, kar bi bilo slabega, in seveda ko prideš v gostilno se ravno vse to dogaja, in sprva mi je bilo težko, mučno, grozno, vendar sedaj po vseh tistih letih kaj sem delala v gostilni mi je na nek način pomagalo, saj so moji živci sedaj tako trdni kot železo in mi nič več ne more priti do živega.

Tako, da so slabosti v gostilni so pa dobre stvari, gostilna te nauči res biti trden, močan in da se postaviš zase. Ni vse lepo, kar se včasih v določenih gostilnah dogaja, ampak naučiš pa se lekcij in dobiš trdo kožo! Tako, da vse v življenju je dobro kar se nam zgodi, saj se vse dogaja z razlogom in vsaka negativna lekcija nas nauči neka pozitivnega!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja