Zagotovimo čudovit izgled našega travnika

Košnja trave poskrbi, da bodo njeni poganjki močnejši
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Zelen in sijoč travnik je v ponos vsakemu lastniku svojega doma. Najboljše zdravje trave je mogoče zagotoviti z redno košnjo trave, saj tako ojačamo njene korenine in preprečimo nabiranje parazitov. Zdravje zelenih površin okoli našega doma pa je tudi pomembno z vidika zdravja. To pa zato, ker delujejo kot naravni filtri za prašne delce in drugo nesnago, ki lahko škoduje prebivalcem doma. Seveda pa tako tudi povišamo vrednost naše nepremičnine, saj bo privabljala številne poglede, če bo pred njo stal privlačen travnik.

Košnja trave poskrbi, da bodo njeni poganjki močnejši

Pri rasti trave se pojavijo posamezna rezila oziroma poganjki, ki so šibki. Do tega prispeva razporeditev hranil v zemlji, bolezni, prevelika količina vlage in drugi dejavniki. Če kosimo travo v rednih intervalih, pa poskrbimo, da šibkejši poganjki odmrejo ali pa se ojačajo.

Košnja trave poskrbi za urejeno travnato površino
Košnja trave vzdržuje trato na primerni višini

S tem zagotovimo, da bo trava še globlje pognala korenine in pričela črpati hranila globlje v zemlji. To bo za posledico imelo bolj zeleno barvo trave, njeni poganjki pa bodo postali bolj čvrsti.

Enakomerno rast trave zagotovimo s košnjo

Travnik, ki je prepuščen sam sebi, ne raste enakomerno. Pojavijo se različni deli višje trave ali drugih rastlin, ki so se zasadile na našem travniku. To težavo lahko hitro odpravimo s košnjo trave, ki prepreči neenakomerno rast. Obenem pa tudi prepreči, da bi se v zemljo zasadil plevel in različne parazitne rastline.

Med košenjem ustvarimo enako višino vseh poganjkov trave. S tem pa se zgodi tudi nekaj presenetljivega, kar je nevidno mnogim ljudem. To pa je enakomerna razporeditev hranil v zemlji, saj vsak poganjek absorbira približno enako količino dušika, fosforja, kalija in drugih elementov.

Travnik je mogoče nahraniti z mulčerjem

Vsaka košnja trave pusti za seboj dokaj veliko odrezanih rezil trave. Te lahko odnesemo v kompostnik, da se skozi čas spremenijo v zemljo. Uporabiti pa jih je mogoče tudi kot hranilo za travnik. Za to bomo potrebovali mulčer, ki pobere odrezke trave in jih pospravi v košaro, ki je pritrjena na naši kosilnici. Ko vozimo kosilnico po travniku, mulčer izpušča odrezano travo za seboj. Ta sčasoma zgnije in se poglobi v zemljo, kjer se spremeni v ključne minerale. Te minerale pa trava vsrka ter uporabi za svojo rast. Uporaba mulčerja je velikokrat najboljši in brezplačen način, da nahranimo zemljo, ne da bi za to potrebovali draga gnojila. Ob vsem tem pa ne tvegamo zdravja trave, saj uporabljamo naravno gnojilo brez kakršnihkoli dodatkov.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja