Cenovno najdostopnejša možnost lastnega strežnika

VPS gostovanje omogoča več
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

VPS gostovanje je možnost gostovanja za posameznike z več spletnimi stranmi oziroma domenami ali za večja podjetja. Najpogosteje po takšni obliki posežejo spletne agencije z večjim številom strank. V primerjavi z deljenim gostovanjem je dražje, ker gre v resnici za najem svojega kosa strežnika.

Najem svojega kosa strežnika pa pomeni, da imate znotraj strežnika v lasti svoj privatni strežnik. V naprej so vam na voljo določene strežniške kapacitete ter zmogljivosti.

Neodvisnost od preostalih gostovanj

VPS gostovanje se vam morda zdi precej komplicirana zadeva. Dejansko pa ni: na fizičnem serverju pri ponudniku zakupite svoj prostor, ki bo virtualno postal vaš osebni strežnik. Na takšen način postanete popolnoma neodvisni do drugih paketov gostovanj, ki se nahajajo na istem strežniku.

VPS gostovanje ima veliko prednosti
VPS gostovanje spletnih strani

Na lasten virtualni strežnik lahko nalagate svojo programsko opremo. Strežnik lahko nastavljate po svojih željah. Ne delite ga z drugimi, zato ste vedno deležni zakupljenega prostora ter hitrega prenosa.

VPS gostovanje je ugodnejša možnost

VPS gostovanje je v primerjavi z zakupom namenskega veliko prijaznejše do vašega žepa. Za namensko gostovanje bi potrebovali celotni strežnik v fizični obliki. Obenem bi morali poskrbeti tudi za njegovo delovanje.

Če s tega področja nimate dovolj primernega znanja, bi potrebovali strokovnjaka, ki bi vas lahko stal kar nekaj denarja.
VPS možnost je zato precej ugodnejša. Ne nazadnje za vas odpade tudi strošek za električno energijo.

Ključne prednosti in slabosti VPS gostovanja

VPS gostovanje se torej ponaša s kar nekaj prednostmi. Vsekakor vam bomo zaupali tudi slabost.
Največja slabost je odvisnost od samega fizičnega strežnika. Če gre na primer kar koli narobe s strežnikom, na katerem imate zakupljen svoj virtualni prostor, se to odraža tudi pri vas.

Je VPS hosting primerno za vas

Še preden sploh najamete tovrstno obliko gostovanja, si najprej postavite ključna vprašanja. Ugotovite, kateri način gostovanja na spletu je za vas najustreznejši pa tudi cenovno dovolj dostopen. Kaj točno potrebujete oziroma brez česa ne morete in koliko si sploh lahko privoščite?

S takšnimi in podobnimi vprašanji se obrnite na strokovnjaka oziroma neposredno kar na ponudnika gostovanja. Ta vam bo najhitreje in najbolje znal razložiti, katera vrsta oziroma tip gostovanja je za vas najprimernejši. Odličnega ponudnika lahko najdete kar na spletu.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja